Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Varför får jag vita mögelblad som senare blir bruna på mina humleväxter som jag har på var sida vid min veranda? Är det fel sorts jord eller vad kan det vara?
/IngaBritt

Svar:
Det låter som mjöldagg. Förmodligen är det för torrt där dina humleplantor står, kanske under ett takutsprång? Du skulle kunna flytta ut dem en bit från husväggen där de får mer regnvatten och också lite luftigare. Låt dem gärna slingra sig upp på humlestörar på klassiskt vis.

Om du absolut vill ha något som klättrar mot väggen kan du sätta en klematis någon decimeter utanför och leda in den mot en spaljé på väggen. Det finns en vacker blålila fransk klematis, ’Eriostemon’, som är oerhört rikblommande och tål det mesta.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.