Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Ska jag beskära potatisblomman innan jag ställer in den?
/Birger Johansson

Svar:

Jag undrar bara hur hade du tänkt att vinterförvara potatisblomman. Om den ska stå mörkt och kallt kan du ju lika gärna ta bort bladen eftersom den kommer att tappa dem ändå. Men om den ska stå ljust och svalt (12-15 grader) kan bladen sitta kvar.
Under alla omständigheter är det bäst att beskära den på våren, när den har mest växtkraft. Men om du tycker att den är skrymmande kan du också klippa den lite lätt nu innan du ställer in den för vintern.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.