Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Någon eller några äter upp mina tagetes. Vad kan jag göra?
/Raini Nyström

Svar:
Misstänker att det är sniglar som kalasar på dina tagetes. De är ju sannerligen allätare men tycks speciellt gilla växter som luktar starkt, som ju tagetes gör. Att det är en favoritväxt bland sniglar är allmänt känt. I somras hade också Göteborgs Botaniska trädgård gjort en gigantisk plantering i form av en mördarsnigel av brunröda papegojblad och, just det: tagetes.

Det finns till och med trädgårdsägare som gör en speciell snigelrestaurang med hjälp av tagetes på ett avgränsat ställe i trädgården för att sedan lätt kunna samla in sniglar där och oskadliggöra dem. Något att tänka på till nästa odlingsår?

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.