Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Ska plantera rosa tulpaner i min rosenrabatt. Är det något särskilt jag måste tänka på?
/Anna-Lena Gustafsson

Svar:
Vattna före planteringen om det är torrt i rabatten. Alla lökförpackningar anger rätt planteringsdjup för sorten. Men en god tumregel är: Tre gånger djupare än lökens höjd och hellre för djupt än för grunt. Annars riskerar löken att bli frostskadad under vintern. Tulpaner bör helst planteras ännu djupare, fyra gånger sin egen höjd, om de alls ska kunna bli långlivade. Gödsla i gropen med en näve benmjöl. Tryck sedan till jorden och vattna igen.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.