Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Har en gammal klematis som fått massor av mögel. Blommorna är små och fläckiga och knopparna täckta av mögel. Kan jag klippa ner den helt och hoppas på nya skott eller måste jag ta bort den? Den står vid en öppen spaljé där det kan vara blåsigt.
/Birgitta

Svar:

Jag tycker att du ska plantera om klematisen i ett luftigare och fuktigare läge, inte mot en solvarm vägg. I torra lägen kan klematis lätt få mjöldagg, vilket nog är ditt problem. Om din sort heter ’Romantica’ bör den till och med planteras i lätt skugga.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.