Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Jag har en två år gammal doftschersmin som jag planterat i en stor kruka på min terrass. Läget är halvskuggigt, mer åt det skuggigare hållet. Min fråga är om jag måste beskära den, och i sådant fall hur den bör beskäras? Förra året fick den endast en blomma.
/Robert Nyman

Svar:
Jag förstår åt det. Det är säkert för skuggigt för doftschersminen. Den kan nog överleva i krukan i några år, under förutsättning att det är en rejält stor kruka. Om du måste beskära den så kan du inte förvänta dig några blommor i år.

Skrapa bort översta jordlagret i krukan och lägg på ett lager naturgödsel varje vår. Men gödselvattna inte hela sommaren. Det kan bli för mycket av det goda och då vill den inte blomma av den anledningen.

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.