Annons

Trädgårdsexperten

Agneta Ullenius

Agneta Ullenius

Fråga:
Har planterat om min bougainvillea som överlevt vintern inne i lägenheten lite svalt men ej mörkt. Nu ser den så ledsen ut. Har använt vanlig krukväxtjord och vattnar sparsamt och ställt i fett önster. Finns det hopp att den kan ta sig?
/Solveig T

Svar:

Ja, den kommer säkert att klara sig. Den har nog bara fått en liten omplanteringschock för det blir alltid lite skador på rötterna vid omplantering. Bougainvillean kan beskäras ganska hårt på våren för att bilda nya blomrika skott.

Kolla bara så att den inte har fått spinnkvalster som bougainvillea lätt angrips av. I så fall måste du duscha plantan och ta bort all väv. Spruta sedan en gång i veckan med Provado Insektsspray Plus, och stoppa för säkerhets skull även ner Provadopinnar i jorden som bekämpar angreppen systemiskt.¶

Om bloggen

SvD har avslutat trädgårdsbloggen. Om du har en trådgårdsfråga kan du dock fortfarande hitta svar. Skriv in ditt problem i sökrutan på svd.se så kan du hitta lösningen genom de många frågor som publicerats genom åren.