Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

NY SAJT. Om några timmar lanserar Svenska Dagbladet en ny affärssajt, www.nliv.se. När du läser det här jobbar våra redaktörer som bäst med att bygga den nya sajten och fylla den med innehåll. Under tiden som det arbetet pågår kan vi inte uppdatera SvD.se. Vid midnatt hoppas vi att allt ska vara klart för lanseringen av Sveriges nya affärssajt.

Det har varit en nyhetsintensiv dag. Första rättegångsdagen för Anders Behring Breivik i Oslo, regeringens vårpropp, svenskar inför rätta för terrorbrott i Danmark, edgångssammanträde i Saabkonkursen. Redaktörerna på SvD.se har jobbat hårt hela dagen för att ge läsarna den bästa och mest relevanta bevakning av dessa nyheter. Och när vi fryser sajten vid 19-tiden i kväll har vi lagt oss vinn om att det är det allra senaste uppdateringen från alla dessa nyhetshändelser som syns.

Alla rubriker på sajten är klickbara och går utmärkt att läsa. Men de uppdateras inte förrän den nya affärssajten är lanserad vid midnatt.

För alla er som vill följa kvällens nyhetsflöde: budgetdebatt, allsvensk fotboll och efterspelet till rättegången i Oslo har vi startat en nyhetsblogg som uppdateras hela kvällen.

Arbetet med den nya affärssajten har pågått sedan årsskiftet. Det var då SvD:s ägare, mediekoncernen Schibsted beslutade att lägga ner E24 som under sex år varit SvD Näringslivs digitala partner. Uppdraget att skapa Schibsteds nya affärssajt gick då till SvD och vår näringslivsredaktion.

Samtidigt som vi lanserar i kväll släcks därför E24. Alla ni som skriver in E24.se i era webbläsare skickas istället till nliv.se. Under de sex år som E24 funnits på den svenska marknaden har redaktionen hunnit göra massor av bra och nyskapande affärsjournalistik. SvD:s utvecklingschef Johan Möller har fångat sajtens historia i en 4 minuter lång film.

Om allt går bra under kvällen kan ni alltså vid midnatt surfa in på Sveriges nya affärssajt, och vi hoppas naturligtvis att ni fortsätter att besöka sajten. Vi tror och hoppas att det kan vara värt det. Vår näringslivsredaktion är laddad till tänderna och kommer att bjuda på massor av spännande journalistik: en daglig liveblogg där du kan följa det som händer på börsen och de viktiga affärsnyheterna, en snabb och överskådlig börstjänst och dagliga rapporter från New York, San Francisco, Asien och de spännande europeiska marknaderna är några av de saker som händer på nliv.se.

Under dagen i morgon lanserar vi också en helt ny mobilsajt, mobil.nliv.se, för dig som gillar att läsa dina affärsnyheter i mobilen. Om drygt en vecka kommer mobilsajten att nås enkelt via Apples appstore eller Android market.

Varmt välkommen till Sveriges nya affärssajt, i datorn eller i din mobil!

 

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar