Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

NY VÄDERTJÄNST Från och med i dag blir vädret litet bättre på SvD.se – i alla fall klarare. Klart.se är vår nya väderleverantör och med den här tjänsten kommer vi att kunna erbjuda de intresserade en hel del mer fördjupad information om vädret.

Klart.se är Sveriges största vädertjänst på nätet, enligt Kiaindex. Förra veckan passerade sajten 1 miljon unika besökare.

Och vår förhoppning är såklart att du som SvD.se-läsare kommer att gilla Klart.se och använda den ofta. Om du tar dig tid att surfa runt kommer du ganska snart att upptäcka att sajten innehåller betydligt mer och fördjupad information jämfört med vår gamla vädersajt.

Till exempel är den redan från startvyn väldigt överskådlig och intuitiv; det är lätt att förstå hur man klickar sig runt på kartan för att leta upp exempelvis ett län som man är intresserad av. Söker man någon speciell ort är sannolikheten ganska stor att den finns i Klart.se:s databas, där finns nämligen över 200 000 orter att söka bland.

På Klart.se huserar också sajtens egen meteorolog Martin Hedberg, som i sin blogg kommenterar och berättar om aktuella väderfenomen. Självklart kan du också titta på satellitbilder, söka på väder, vind och nederbörd över hela världen. För den inbitne väderfantasten betatestar just nu Klart.se tjänsten Historik, där man kan söka på väderstatistik från maj 2009 och framåt.

Att SvD.se:s läsare är intresserade av vädret vet vi sedan tidigare. Förra veckan handlade tre av de 15 mest lästa artiklarna på sajten om just väder. Ofta jobbar våra redaktörer aktivt med att länka till vår vädertjänst så att du som läsare hela tiden ska känna dig uppdaterad och snabbt kunna bilda dig en uppfattning om prognosen för ditt område.

Och just nu är såklart intresset på topp hos oss alla. Om en vecka är det midsommarafton och därefter väntar en lång och skön semester för de flesta av oss. Vädret är aldrig så relevant som just nu – och just därför känns det extra bra att kunna erbjuda er den bästa vädertjänsten på nätet.

Såväl jag som Martin Hedberg, martin.hedberg@swc.se, tar tacksamt emot era synpunkter. Klart.se utvecklas ständigt och de behöver så klart feedback för att kunna bli ännu bättre.

Med hopp om en lång, skön varm sommar. Och glöm inte kolla in prognosen här på SvD.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.