Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

VAL 2010. Om drygt fem timmar stänger vallokalerna. Därefter följer ett par väldigt intensiva timmar då rösterna ska räknas. Bästa sättet att hålla dig uppdaterad om allt som händer är att vara just här, på SvD.se. På vår realtidssajt följer du varje skede i valet, sekund för sekund.

Valet 2010 är ett av de mest ovissa valen i Sverige på många, många år. De senaste dagarna har opinionssiffrorna varierat kraftigt och nu på förmiddagen läser vi att en halv miljon väljare ännu inte bestämt sig.

En sak är säker; det kommer att bli spännande i kväll.

Här på SvD.se kommer redaktionen att göra allt för att du ska få en så uppdaterad och relevant valbevakning som möjligt. Detta är ju själva finalen på ett arbete som startade tidigt i våras och som fått otroligt uppskattning av läsarna.

På vår valsajt har vi samlat allt material; nyhetsartiklar, valkompassen, faktakollen ,opinionsmätningar och mycket, mycket mer.

Vi vet att våra läsare är väldigt intresserade av politik och samhällsfrågor, att ni är engagerade och diskussionslystna. Som ett led i det och för att kunna tillmötesgå de behoven startade vi för tre veckor sedan SvD.se/opinion.

Syftet är att samla den intressanta samhällsdebatten på ett och samma ställe och att under dagen fylla på med nya intressanta perspektiv och låta läsarna ta plats. Redaktörerna för debattsajten, Anders Haraldsson och Carina Stensson har fått en flygande start. Trafiken och engagemanget från er läsare har slagit alla våra förväntningar.

Stort tack för det!

Som sagt, i dag är det dagen D. Och på redaktionen arbetas det just nu intensivt. SvD.se har bytt utseende, och förvandlats från en snabb sajt till en ultrasnabb realtidssajt.

Om några timmar kan du följa våra åtta livebloggar från de olika valvakorna. De utsända fotograferna skickar bilder som publiceras några sekunder senare på sajten. Ställ dina frågor om valet till vår jourhavande reporter och få svar direkt. Och i grafiken kan du följa rösträkningen under hela kvällen.

Utöver allt detta: webb-TV, twitterflöde, analyser och kommentarer.

Varmt välkommen till SvD.se´s realtidssajt Valet 2010. En spännande plats att besöka, en spännande kväll som denna.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.