Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

NY DEBATTSAJT. I dag är det premiär för SvD´s nya debattsajt, SvD.se/opinion. Med 17 dagar kvar till valet kokar Sverige av debattlusta. Här ska vi varje dag fånga upp de mest intressanta samtalsämnena och du som läsare är mer än välkommen att delta.

Att SvD´s läsare tycker om att diskutera och debattera vet vi sedan länge. Inte sällan är det mesta lästa artiklarna på SvD.se ledar- eller debattartiklar. Vår målgrupp är intresserad av samhällsdebatt, att diskutera de senaste kulturtrenderna eller att kommentera PJ Anders Linders ledarstick om Alliansens senaste utspel.

Nu vill vi göra den arenan ännu tydligare, ännu mer nyhetsdriven. Därför är det naturligt för oss att starta en renodlad opinionssajt där läsarna får ta tydlig plats.

För det är ju så här: du läser en brännpunktartikel vid frukostbordet på morgonen som du känner att du vill diskutera med andra. Eller kanske vill du följa med och se hur just den här diskussionen utvecklas under dagen. Då är SvD.se/opinion sajten för dig.

Här bjuder vi på täta, snabba replikskiften. En artikel från morgonens tidning följs upp av en replik några timmar senare på nätet. Här vill vi fånga, och ta till vara dagens samtalsämnen och du som läsare är en självklar del. Genom att själv kommentera och diskutera har du faktiskt en chans att påverka diskussionen och kanske också i slutändan de faktiska besluten.

Våra debattredaktörer, Anders Haraldsson och Carina Stensson väljer varje vecka ut viktiga debatter som förts på sajten, ett slags redaktörernas val som du som vill hänga med bör kolla in.

Och naturligtvis finns de sociala medierna med när vi nu gör denna satsning. SvD.se/opinion finns såklart på Facebook, bli ett fan och få de senaste debatten och ledarartiklarna publicerade i din logg. Här finns också våra bloggare som Pj Anders Linder och ledarbloggen. Men också twitterflöden från Brännpunkt, PJ Anders Linder och ledarredaktionen.

Här hittar du också några av SvD´s mest tongivande kolumnister som till vardags skriver på på nyhets- eller kultursidorna: Anders Mildner är en, Jan Söderqvist en annan.

Vi hoppas och tror på en konstruktiv och seriös debatt i många olika ämnen. Där massor av idéer prövas, stöts och blöts mot varandra. Och vi går ut hårt, redan från start. Under dagen i dag kan du läsa vad utrikesminister Carl Bild tycker om de rödgrönas Afghanistanpolitik, eller vad KD:s Maria Larsson kräver för svar om föräldraförsäkringen. Vi diskuterar också om de behövs en lagstiftning kring nätmobbning.

Varmt välkommen till Sveriges nya debattplats på nätet.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.