Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

BRÖLLOPET. Från snabb nyhetssajt till ultrasnabb realtidssajt. På lördag byter SvD.se utseende för att ge våra läsare den allra bästa, snabbaste och mest relevanta bevakningen av årets stora fest.

Här på SvD pågår förberedelserna inför helgens festligheter för fullt. Planeringsmötena avlöser varandra, det är mycket logistik som ska på plats för att allt ska fungera.

Utvecklarna på SvD.se har under våren jobbat med en specialdesignad sajt som ni läsare ska få stifta bekantskap med på lördag. För den 19 juni byter SvD.se utseende – men bara för en dag.

Vi placerar då en ny toppsajt över den gamla, en sajt som helt ägnas åt bröllopet mellan Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling. På denna sajt kommer du att kunna följa allt som händer, i realtid. Från 9.00 på lördag direktrapporterar våra reportrar om trafiksitutationen, vädret, vi möter folk som är på väg in till Stockholm för att titta på kortegen, vi gör webb-TV, vi visar twitterflöden och mycket mycket mer.

Och när vi närmar oss tiden för vigseln laddar vi vårt livebildspel. Läsarna får där möjlighet att ta del av våra och flera andra fotografers bilder i princip i samma ögonblick som de tas. Bilder strömmar in från stan, från kyrkan och från kvällens festligheter.

Och vi tar också gärna del av era bilder. Om du är ute på stan och får en fin bild av brudparet under kortegen, eller en annan bra bild som du tycker illustrerar denna historiska dag, MMS:a den till 725 55, eller maila till tipsa@svd.se. Vi publicerar ett urval av läsarbilderna här på sajten under helgen.

Vi hoppas att den här satsningen ska tillfredsställa alla er som är intresserade av bröllopet. Oavsett om ni är ute på stan och tittar på kortegen, eller sitter framför TV:n så finns hela tiden möjligheten att logga in på SvD.se, eller mobil.svd.se för att läsa det absolut senaste, eller kika på de färskaste bilderna. Och som vanligt med webben, har du missat något finns möjligheten att gå tillbaka och läsa.

Vi vill såklart ha era synpunkter och kommentarer kring den här satsningen. Skriv en kommentar eller ett mail under lördagen eller söndagen. Din feedback är viktigt för oss när vi utvärderar och planerar andra satsningar i framtiden.

Och för alla er som inte är intresserade av bröllopet, självklart finns det andra nyheter också på SvD.se den här dagen. Scrolla ner en bit bara, så ser sajten ut precis som vanligt.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.