Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

KORSELD NYSTARTAR i dag startar vårsäsongen av Korseld – SvD:s och Aftonbladets gemensamma webb-TV-satsning. Det är tredje säsongen programmet visas och vi kan nu stoltsera med en bit över 100 000 tittare per program.

Som vanligt är det ledarskribenterna Sanna Rayman (SvD) och Katrin Kielos (AB) som frågar ut en aktuell gäst. Frågorna kommer från höger och vänster, och inte så sällan händer det att programledarna själva tar ställning, eller hamnar i luven på varandra. Det är en del av programmets koncept och det som gör Korseld speciellt.

För här handlar det inte om objektiv journalistik som rapporterar eller refererar. Tvärtom. Det råder inga som helst tvivel om progamledarnas politiska hemvist och däri ligger själva spänningen och dynamiken i programmet. Det finns massor av debatt- och diskussionsprogram som tar tempen på olika samhällsfrågor och politiska fenomen, men inget program som tar så tydlig ställning som just Korseld.

Det är valår i Sverige. Och det är länge sedan den politiska kampen så tydligt stod mellan två block som i år. S, V och MP har lierat sig i en allians precis som det borgerliga blocket gjorde för fyra år sedan. Opinionen svänger och just nu är utgången av höstens val väldigt oviss.

Självklart är det om detta vårens Korseld kommer att handla. Varannan vecka ska aktuella politiker grillas – från höger och vänster – och förhoppningsvis ska du som väljare stå litet klokare när säsongen avslutas.

Första gästen är Thomas Bodström. Före detta justiteminister, advokat, fd allsvensk fotbollsspelare och den som ska attrahera storstadsväljarna att rösta på S. Hur klarar han sig? Och hur skötte sig programledarna? Gå in och diskutera programmet direkt på SvD.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.