Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

LÄSARINTERAKTIVITET. En av de viktigaste funktionerna på SvD.se är möjligheten för läsarna att interagera. Det vill säga möjligheten att kommentera och diskutera artiklar eller ämnen.

Och tro mig: ni läsare utnyttjar verkligen den möjligheten.

Vi räknar kommentarer i tusental varje vecka, ofta initierade och kloka som tillför journalistiken massor. Den här veckan ser kommenteringsstatiken ut så här:

1. Stort stöd för upphovsrätt på nätet (757 kommentarer)

2 Rekordstarkt stöd för Miljöpartiet (734 kommentarer)

3.”Hårdare tag” ger inte färre brott (629 kommentarer)

4.Hushållsnära känslor ger rödgröna våndor (468 kommentarer)

5.S fortsätter tappa i storstäderna (433 kommentarer)

Men för att läsarinteraktiviteten ska fungera och kännas bra för alla parter måste inlägge modereras. Det vill säga läsas och godkännas i enlighet med SvD´s regler. Det sker i efterhand av företaget Interaktiv Säkerhet som hjälper oss och många andra nyhetssajter att se till att debatten och diskussionen håller god ton, att vi inte hetsar mot någon folkgrupp och liknande.

I samband med strömavbrottet i vår serverhall tidigare i veckan, som resulterade i att SvD.se, var oåtkomlig för besök under en tid, inträffade ett fel som nu resulterar i att modertorerna inte kan radera olämpliga kommentarer.

Det gör att vi nu tagit beslutet att stänga av all kommentering på SvD.se fram tills att felet är åtgärdat. Vi hoppas att det är löst under helgen och att läsarna då återigen kan vara med och diskutera journalistiken och nyheterna.

Jag hoppas ni alla har överseende med detta och har förståelse för vårt beslut.

UPPDATERING: 13/3 kl 07.30 öppnade vi kommenteringen igen.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.