Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Säg den som inte suttit på en middag och pratat om Stockholms bostadsmarknad? Eller bostadsmarknaden i Göteborg eller på den ort där just du råkar bo. Bostäder, priser, räntor, inredning, renovering. Allt detta är givna och stora samtalsämnen i SvD.s målgrupp.

Som nyhetssajt är det vår plikt att kunna serva alla intresserade läsare med relevant material kring ämnet bostad. Det kan vara nyheter om marknadspriser, nya trender i bostadsbyggandet, fusk på marknaden. Men det är också de senaste inredningstipsen, hjälp och service av alla de slag.

Men för att en bostadssajt ska vara komplett måste den också innehålla ett bra sök. Du måste kunna leta efter bostäder som är till salu, få fakta om dem, orientera dig på en karta och få tider för visning av objektet. Allt detta kan du nu på SvD.se.

Från och med i dag inleder vi ett samarbete med bostadstjänsten Booli som nu finns som en integrerad del på SvD.se. Vi erbjuder nu alla våra bostadsintresserade läsare (och de är många!!) en bra söktjänst där du kan leta lägenheter och villor i hela landet. Du får också prisstatistiken i i aktuella områden och inom kort tillför vi ytterligare funktioner som är till hjälp när du är på jakt efter ett ny boende.

En bostadssajt måste också innehålla nyheter. Marknadspriser, analyser om bostadsräntor, nya trender inom bostadsbyggandet. För att allt detta ska bli tillgängligt knyter vi från och med i dag bostadssajten närmare vår näringslivssajt.

Men självklart ska du också få inspiration och tips. Även i fortsättningen kommer vi att presentera inredningsreportage och hjälp för den trädgårdsintresserade. Det kommer också finnas alla tillfällen för dig som läsare att få svar på alla de trixiga juridiska spörsmål som följer med en bostadsaffär: hur mäter jag kvadratmeterytan? vad är pantbrev, vad betyder den här paragrafen i köpekontraktet? Kan jag ångra en bostadsaffär?

För den sortens frågor har vi engagerat Sverker Thorslund, mångårig medarbetare på Konsumentverket med just bostäder som sin specialtet. Skicka dina frågor till bostadsfragan@svd.se, Sverker svarar på ett urval varje vecka här på SvD.se.

Och fortsätt gärna att prata om bostäder; hemma, på jobbet eller i goda vänners lag. Nu med SvD.se som komplett inspiratör.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.