Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I våras var det Stockholm marathon, där SvD.se satsade på en specialsajt om löpning. Om 100 dagar är det Vasaloppet och vi vet att många av våra läsare är intresserade och som bäst håller på att planera vinterns träning inför det stora kraftprovet, sista helgen i februari.

Precis som med Stockholm marathon-sajten bygger vår Vasaloppsajt på en fin, informativ rörlig grafik där du kan du kan följa banan, göra små stopp vid de olika stationerna och lära dig mer. Utöver det har vi laddat grafiken med fakta: alltifrån tidigare vinnare, till hur många liter blåbärssoppa som går åt under loppet. För den riktigt väderintresserade finns kurvor och statistik över snödjup och temperaturer vid tidigare loppa.

Jag lovar, den är väl värd ett besök.

I dag drar vi som sagt i gång satsningen, som pågår i 100 dagar. Vi lovar massor av spännande journalistik och webbunikt material: Mikael Öhn bloggar från och med i dag om sin träning inför loppet. Följ honom varje vecka, heja på genom att skriva din kommentar.

Redaktionen på SvD.se har knåpat ihop en lagom svår quiz om Vasaloppet. Testa dina kunskaper.

Och självklart ska du som läsare få möjlighet att vara med. Vi har knutit till oss Jan Ottosson, mångårig vinnare av Vasaloppet och skidtränare. Ställ dina frågor till honom: om utrusting, om träning och hur du bäst vallar dina skidor.

Han svarar varje vecka här på sajten.

Utöver allt detta får vi också hjälp av våra SvD-kollegor med olika specialkompetenser: Urban Tjernberg på Sporten har träffat Thomas Alsgaard som jagar sin sista trofé: en seger i Vasaloppet. Om några veckor fyller vi på med artiklar om bra träningsställen, test av kläder och prylar och så småningom också tips om bra mat så du kan ladda energidepåerna ordentligt.

Så häng med från början. Massor av spännande saker kommer att hända på Vasaloppssajten. Och lycka till med träningen – oavsett om du tänker åka Vasaloppet, eller bara gillar att åka längdskidor i största allmänhet.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.