Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I dag startar SvD.se en undersajt med fokus på mat och hälsa. Just hälsa är ett helt nytt ämne för oss på sajten, medan vårt matmaterial tidigare legat under vår systersajt Tasteline.

Vi kommer även fortsättningsvis att länka flitigt till Tastelines olika artiklar, och fram för allt integrerar vi deras utmärkta receptdatabas och vinsök.

För oss på SvD.se är det dock viktigt att ha en egen plattform för vårt unika mat- och hälsamaterial. I samband med att papperstidningen redesignade och byggde ut helgmaterialet, med bland annat mer mat och hälsa, känns det naturligt för oss på SvD.se att följa efter.

SvD har sedan många år ett förstklassigt matmaterial med egna duktiga skribenter som Ingrid Eriksson och Mats-Eric Nilsson, författare till bland annat Den hemlige kocken. Vi har också en bra egen nyhetsbevakning i ämnet genom vår specialreporter Henrik Ennart.

Hälsotrenden har väl inte undgått någon. Längs gator och på skogsstigar syns motionärerna stånka fram, gymmen är välfyllda och på helgerna tar massor av människor på sig cykelhjälmarna och ger sig ut. För att inte tala om den ökade medvetenheten kring vad vi stoppar i oss. Givna samtalsämnen är vilket bröd som är nyttigast, om man ska välja fullkornspasta eller inte.

Allt detta vill vi självklart berätta om, guida och ge service. Men vi vill självklart göra det på webbens speciella villkor, genom att bjuda in er läsare. Vår matexpert Ingrid Eriksson kommer att par gånger i veckan att svara på dina frågor om mat. Och samtidigt vill vi också hälsa vår nya expert på träning, Frida Orrgren välkommen. Frida kommer att svara på dina frågor om träning och hälsa ett par gånger i veckan.

Utöver allt detta tänker vi bjuda på vintips från Jens Dolk varje torsdag. Krogrecensioner med länkar till vårt nya, utbyggda krogsök, massor av läckra matrecept och reportage om råvaror i säsong.

På söndagar fyller vi på med tips och inspiration om träning och hälsa.

Men vi vill självklart fortsätta att utveckla den här sajten. Gärna med din hjälp. Inför hösten och vintern söker vi bloggare som regelbundet vill medverka. Kanske har du bestämt dig för att åka Vasaloppet eller springa Stockholm Martaton och vill låta SvD.se:s läsare följa din träning. Hör av dig till oss via mail!

Till dess, låt dig inspireras av SvD.se:s nya sajt om mat och hälsa.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.