Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

KORSELD. På torsdag är det nypremiär av Aftonbladet.se och SvD.se:s gemensamma webb-tv-satsning Korsled – programmet som tar ställning. Ledarskribenterna Sanna Rayman och Katrin Kielos är som vanligt beredda att ställa sina gäster mot väggen – med frågor från såväl höger som vänster.

Då och då kommer säkert vi tittare få uppelva att de båda programledarna hamnar i luven på varandra, och att gästen snällt får hänga med så gott det går.

Redan förra veckan gjorde vi ett Korseld special, med ett år kvar till valet. Vilka är de viktigaste valfrågorna? Kommer alliansen att kunna hålla sams? Och hur ska Mona Sahlin ta en tydligare plats i debatten? Den senare frågan kan hon få svara på redan på torsdag. Hon är nämligen premiärgäst i säsongens första Korseld.

I höstens program blir det så klart fokus på valåret. Men vi hoppas också kunna bjuda på flera, aktuella och intressanta gäster och ämnen: inför den stundande avtalsrörelsen, Saab-affären och naturligtvis det stora klimatmötet i Köpenhamn i december. Massor av spännande samhällsintressanta saker händer och Korseld har ju som ambition av vara ett aktuellt program, men med ett annorlunda och uppfriskande angreppssätt.

I våras gjorde vi sex program: Thomas Östros, Per Schlingmann, Maria Wetterstrand, Lars Ohly, Sven-Otto Littorin och Filippa Reinfeldt. Under Almedalsveckan gjorde vi två specialprogram på plats i Visby. Där var Piratpartiets Rick Falkvinge och KD:s Göran Hägglund gäster.

Nu laddar vi för sex nya program – och som vanligt har du som läsare möjlighet att ställa frågor till gästerna och följa diskussionen på ledarbloggen.

Häng med från början!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.