Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Vi är många som är glada och entusiastiska så här dagen efter Zlatans osannolika mål i slutsekunden i bortamatchen mot Ungern. Sportkrönikörerna staplar superlativ, och målet är redan uppe i flera tusen visningar på YouTube.

Här på SvD.se var redaktörerna snabba att lägga upp ett Zlatanquiz under förmiddagen, ett quiz som jag och många andra har försökt klara av nu under dagen (själv fick jag 7 rätt av 9).

Från med i dag kan du också göra SvD.s populära quizer i din iPhone. I går kväll släpptes vår första iPhoneapplikation och nu väntar vi med spänning på era reaktioner.

SvD Quiz är utvecklad av företaget Appcorn i Blekingen. Ett gäng unga utvecklare som med stor entusiasm och kunnande tog sig an utmaningen att mobilanpassa SvD.s populära quizer. Programmet är laddat med 100 quizer i kategorierna nyheter, näringsliv, kultur, sport och resor. Allt eftersom redaktionen skapar nya frågesporter kan du ladda hem dem till din iPhone.

Vi har också försett programmet med statistik och grafik där du snabbt kan se hur du ligger till jämfört med genomsnittet av dem som gjort quizerna. Och så klart: du kan utmana dina kompisar.

Förhoppningsvis ser användarna programmet som ett perfekt sätt att slå ihjäl tid i väntan på bussen eller t-banan – att förena nytta med nöje. Eller så använder man SvD Quiz som en partyhöjare på förfesten. Vad kan du om Håkan Hellström? Vad vet du om Madonna? Eller har du koll på vilken författare som döljer sig bakom pseudonymen?

Vi har quizer i de flesta ämnen och svårighetsgrader och att de nu också finns i en iPhoneversion känns både naturligt och spännande. Vi vet att våra läsare och användare är just mobila. Att de vill kunna läsa uppdaterade nyheter var helst de befinner sig och när som helst på dygnet. Vi tror också att de vill utmana sig själva och sina vänner och lära sig nya saker. För alla er hoppas vi att den här applikationen ska komma väl till pass.

Men vi vill också ha feedback på programmet. Är det något du saknar? Finns det något vi kunde gjort annorlunda? Skriv en kommentar här, eller direkt i Appstore där du köper quizprogrammet.

Mycket nöje – och kolla om du kan slå mig på Zlatanquizet.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.