Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

På söndag drar politikerveckan i Almedalen igång. Förutom dagliga tal av partiledarna är mängder av organisationer, myndigheter, pr-konsulter, lobbyister och journalister på plats för att bevaka och sprida sitt budskap.

SvD.se bevakar så klart evenemanget och vår reporter Tobias Olsson kommer tillsammans med näringslivsreportern Cecilia Axelsson och SvD.s politiska analytiker Lena Hennel att lämna flera rapporter dagligen. VI startar också en Almedalsblogg där du kan följa allt som händer, och naturligtvis kommentera, tipsa och lämna synpunkter.

Även vår webb-TV-succé Korseld gör comeback. Tillsammans med Aftonbladet gjorde vi sex program i våras. Ledarskribenterna Sanna Rayman (SvD) och Katrin Kielos (AB) grillade gäster som Lars Ohly, Maria Wetterstrand och Filippa Reinfeldt från höger till vänster.

Tittarna och läsarna fick ställa frågor till gästerna och kommentera programmet i efterhand och på Aftonbladet respektive SvD.s ledarbloggar debatterades innehållet flitigt.

Jag har tidigare bloggat om att Korseld kommer tillbaka i höst med sex nya program. Men redan till Almedalsveckan gör programmet tillfällig comeback. Sanna Rayman och Katrin Kielos är på plats i Visby för att spela in två specialprogram. Det första sänds här på SvD.se på onsdag den 1/7 och då är högaktuella Rick Falkvinge från Piratpartiet gäst. Spännande just nu med tanke på resultatet i parlamentsvalet och gårdagens Ipred-dom.

På fredag den 3/7 är det dags för KD:s Göran Hägglund att ta plats mellan de båda utfrågarna. Han har ett modest valresultat att försvara och en stundande riksdagsvalrörelse att fundera strategiskt kring.

Det är alltså full tryck på SvD.se trots semestertider. Och som vanligt gör vi allt för att ge våra läsare och användare så bra service som möjligt. Förutom snabba nyheter, fördjupning och interaktivitet bjuder vi den här sommaren också på en sommarföljetong. Den historiska romanen De Svarta Molnens tid av Erik Eriksson kommer att finnas tillgänglig för nedladdning från och måndag på SvD.se. Varje dag fram till den 13/7 kan du ladda ner ett kapitel ur boken. Skönt och avkopplande att ha med sig till stranden, eller att lyssna på i bilen på väg till nästa stopp på semestern.

Ha en skön sommar med SvD.se!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.