Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I morgon sänds säsongens sista avsnitt av SvD.se:s och Aftonbladet.se:s gemensamma webb-TV-satsning, Korseld. Ledarskribenterna Sanna Rayman och Katrin Kielos har grillat aktuella gäster från höger till vänster under sammanlagt sex veckor. Samtidigt har ni kunnat följa uppladdning och eftersnack på dels SvD.s ledarblogg, dels Aftonbladets dito.

Ni läsare har inför varje program kunnat ställa frågor till gästerna, kommentera och rösta.

Korseld skiljer sig från många andra debattprogram eftersom Sanna Rayman och Katrin Kielos uppenbart tar ställning. De är ju till professionen ledarskribenter, inte nyhetsjournalister. Det är en form som väldigt många tittare har uppskattat, medan några tycker att det är svårt att förhålla sig till.

I bloggosfären har programmet rönt stor uppmärksamhet och även flera tidningar har på ledarplats tagit upp nyheter som kommit fram under intervjuerna.

Säsongens sista gäst är landstingsrådet Filippa Reinfeldt (M). Hon ska få frågor om Vårdval Stockholm, Moderaternas utveckling och vad hon gillar mest med Mona Sahlin. Programmet läggs upp på de båda sajterna i morgon eftermiddag. Om du misstat tidigare avsnitt kan du klicka dig in på SvD.se:s specialsajt eller till vår YouTube-kanal där vi gjort en särskild spellista för Korseld.

Vi planerar nu för en ny säsong av Korseld. Programledarna är taggade och tittarna nyfikna på mer. Dessutom står vi inför en spännande höst med det svenska EU-ordförandeskapet och upptakten till valrörelsen 2010. Så håll utkik i oktober – då laddar vi om med sex nya avsnitt.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.