Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

SvD.se är Sveriges kvalitetssajt för nyheter. Ni som läser oss regelbundet vet att vi sätter en ära i att vara uppdaterade och relevanta. Men vi vill inte bara erbjuda snabba nyheter utan också fördjupning och analys.

Därför känns det extra kul att i dag kunna presentera nyheten att SvD.se nu inleder ett samarbete med reportagemagasinet Filter.

Filter, som ges ut av bland andra Mattias Göransson och Tobias Regnell – redaktörerna bakom fotbollstidningen Offside, kommer ut med sex nummer per år. Tidningen har uppmärksammats för sin höga kvalitet, välskrivna och vältajmade reportage.

I senaste numret kan du bland annat läsa den fantastiska historien om ”Iprenmannen”, Johann Neumann. Peter Englund förklarar varför han är en oväntad ständig sekreterare i Svenska Akademien och en man i Skövde vill ha upprättelse för fotografierna där hans nakna far framställdes som rasbiologernas våta dröm – den perfekta svensken.

Samarbetet innebär att SvD.se regelbundet kommer att publicera gamla och nya artiklar ur Filter. Du som läsare får möjlighet att ta del av högkvalitativ journalistik i aktuella ämnen. Om en stund lägger vi ut ett reportage ur senaste numret som handlar om grisindustrin. Extremt aktuellt med tanke på dagens debatt om grisar som plågas på väg till slakt.

Vi har tidigare publicerat ett reportage om Knäckebrödsnazisten, Carl Lundström, i samband med rättegången mot The Pirate Bay.

Framöver blir det alltså mer av den varan. Och förhoppningsvis känner du som läsare att du får ny och fördjupad kunskap varje gång du surfar in på SvD.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.