Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I morgon eftermiddag är det dags för det första avsnittet av SvD.se:s och Aftonbladet.se:s gemensamma satsning: Korseld. Ett webb TV-program där makthavare grillas från höger och vänster. Första gästen är socialdemokraternas ekonomiska talesman, Thomas Östros som får frågor om vårbudgeten samt om hur han och partiledningen ska vända de dalande opinionssiffrorna.

Programledare är SvD.s ledarskribent Sanna Rayman och AB:s dito Katrin Kielos – de båda är öppet partiska vilket är en bärande del av programidén. Det är också det som skiljer Korseld från andra debattprogram i TV, där ju kutymen är att programledaren är objektiv och leder debatten. I Korseld kan det vid vissa tillfällen bli ”två mot en”, dvs att Katrin Kielos håller med gästen medan Sanna Rayman är motpart.

Förhoppningsvis skapar detta en spännande dynamik som saknas i många andra debattprogram. Samtidigt öppnar det för nya infallsvinklar som inte skulle varit möjliga om utfrågarna varit neutrala.

Korseld ska sändas sex torsdagar under våren och förhoppningsvis blir det sedan en fortsättning. Det kommer att finnas massor av tillfällen för dig som tittare att vara med och påverka innehållet. Dels genom omröstningar, dels genom att ställa frågor till gästen. Om du har synpunkter på innehållet, eller idéer om gäster du skulle vilja se i programmet, hör av dig eller skriv en kommentar under artikeln.

Bänka dig framför datorn i morgon eftermiddag. Nu kör vi!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.