Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I dag lanserar SvD.se den första versionen av en rörlig grafik om Stockholm marathon. Vår tecknare Jenny Alfvén har jobbat fram en klickbar grafik där du just nu kan kika på bansträckningen, statistik från tidigare lopp och en del annat. Efter påsk fyller vi på med mer intressant information för alla er som ska springa maran, eller alternativt drömmer om att springa de 42 kilometrarna. Bland annat kommer det då att finnas en video från hela banan, löpartips från SvD:s egen maratonveteran Björn Suneson. Och mycket, mycket annat.

Längre fram i vår hjälper vi alla er som inte som ska springa, men väl titta på maran den 30/5. Då fyller vi på grafiken och kartan med massor av picknick-tips och information om bra restauranger och vattenhål längs banan.

Självklart ska vi också göra massor av annan spännande journalistik som har med löpning och friskvård att göra. Våra reportrar på näringslivsredaktionen ska skildra businessen kring löpning: skor, kläder och prylar som omsätter mångmiljonbelopp varje år. Och sportredaktionen listar och tipsar om vilka långlöpar-talanger vi ska hålla ögonen på. Nyhetsredaktionen kommer under våren i ett större reportage att skildra hälsoeffekterna av löpning.

För det är väl ingen som har missat det enorma intresset för löpning just nu. Längs gator, på skogsstigar och på löparbanor trängs amatörer och friskusar med proffsen som hoppas på en tid kring 2.30. På våra nya undersajt hoppas vi att det ska finnas intressant information till alla er som är intresserade av löpning. Där finns det också möjlighet för dig att dela med dig av dina bästa träningstips.

Vi ses i löparspåret!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.