Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Den 16 april sänder SvD.se sitt första webb TV-program. Tillsammans med vår systertidning Aftonbladet producerar vi ett format som vi tror och hoppas ska tillföra samhällsdebatten en extra dimension. Programmet har fått namnet Korseld, och är en vidareutveckling av TV-kanalens CNN.s långkörare Crossfire.

Idén bygger på att vi sätter en representant från våra respektive ledarredaktion som frågar ut en aktuell gäst. Det kan vara en politiker, en företagsledare, en generaldirektör för ett statlig verk till exempel. Det unika i Korseld är att du som tittare får de politiska perspektiven från både höger och vänster belysta.

Programledare för de sex program som ska sändas under våren är SvD.s ledarskribent Sanna Rayman och hennes kollega på Aftonbladet Katrine Kielos. Vår förhoppningen är naturligtvis också att vi kring programmet ska kunna skapa massor av spännande journalistik där du som läsare kan delta; alltifrån omröstningar, kommentarer, till att läsarna får möjlighet att ställa frågor inför programmet och chatta med gästerna efteråt.

Vi vill också via våra ledarbloggar på dels SvD.se, dels Aftonbladet fortsätta och utveckla diskussionen från programmet.

Programmet ska vara 15 minuter långt och målet är att nå 40 000 unika webb TV-tittare i veckan.

För oss på SvD.se är det här fantastiskt kul, att dels få ett eget webb TV-format men också en möjlighet att fortsätta jobba med opinion och debatt som vi tror är ett viktigt segment och där vi vet att vi har många trogna och intresserade läsare.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.