Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Om bara 30 minuter börjar arbetet med redesignen av SvD.se. Om allt går bra kan du surfa in på vår nya sajt vid 20-tiden i kväll. Vi hoppas att du som besökare kommer att uppleva den nya sajten som mer överskådlig, lättare att navigera och enklare att använda. Däremot gör vi inte avkall på vårt starka nyhetsfokus, som alltid har varit vårt signum.

Ditt första intryck blir förmodligen att sajten känns bredare – det är den egentligen inte. Däremot gör vi färre spalter, vilket betyder att de spalter som finns kvar blir bredare. Vi kommer fortsättningsvis att jobba med litet större bilder, litet större rubriker och bredare redaktionella puffar. Allt för att skapa en tydligare sajt med stark nyhetskänsla.

Samtidigt har vi gjort vissa tekniska justeringar som vi hoppas ska innebära att sajten laddas snabbare. Vi tillför också en del nya funktioner som vi tror att du kommer att gilla: listning av våra populäraste webb tv-klipp, listning av personer som förekommer i artiklar med länkar till sökmotorn Sesams faktasidor om olika intressanta, aktuella personer. I toppnavigeringen lägger vi till länkar till våra populära, webbunika sektioner så som webb TV, Quizer och alla våra bloggar.

Klockan 15.30 i dag ”fryser” vi SvD.se. Det innebär att du som användare kan surfa in på sajten som vanligt, du kan klicka dig vidare en nivå, men sidan uppdateras inte.

Samtidigt släpper vi på den HTLM-koden och det tar cirka en timme för våra servrar att ladda. Därefter börjar det tuffa jobbet att börja bygga upp den nya sajten, i den nya miljön. Våra redaktörer kommer under några timmar att jobba stenhårt med bygga nya puffar, testa länkarna och på så vis bygga nya SvD.se från grunden.

Om allt går bra (vilket man aldrig vet med teknik…) kan vi släppa den nya sajten någon gång under kvällen. Målet är att vi ska vara klara klockan 20 ikväll.

För att du som van SvD.se-läsare ändå ska känna dig uppdaterad har vi öppnat ett konto på mikrobloggen Twitter. Där kommer våra reportrar under kvällen att skriva korta nyhetsuppdateringar.

Jag kommer att twittra om arbetet med sajten under kvällen och hålla er uppdaterade om hur det går.

I morgon bitti kommer vi att öppna en länk på sajten dit du kan skicka dina kommentarer om den nya sajten.

Nu kör vi!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.