Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

Veckans snackis i bloggosfären är hur chefredaktörerna på Aftonbladet och Expressen Jan Helin och Thomas Mattsson kom överens på mikrobloggen Twitter om att göra en gemensam kampanj kring den fängslade svenska journalisten Dawit Isaak. Via chefredaktörernas mikrobloggar kunde intresserade följa konversationen. De enades om att också fråga SvD.s chefredaktör Lena K Samuelsson och DN:s Thorbjörn Larsson. Lena K Samuelsson svarade ja på stående fot och Thorbjörn Larsson är också intresserad.

Så, här är vi nu. I bloggsfären är nyheten uppmärksammad och tidningen Medievärlden har precis som SvD.se lagt upp ett twitterflöde där intresserade kan följa det som skrivs och diskuteras om Dawit Isaak. Medievärlden har också gjort en temasajt om Dawit .

Under nästa vecka kommer SvD att uppmärksamma Dawit Isaak ytterligare, men vi börjar redan i dag i det lilla; dels genom twitterflödet på SvD.se, dels genom att lägga upp länkar där intresserade kan läsa vad vi skrivit om fallet tidigare.

Den svensk-eritreanske journalisten och författaren Dawit Isaak sitter sedan 2001 fängslad i Eritrea. Flera försök har gjorts för att få honom frisläppt. Tyst diplomati, kampanjer på pressfrihetens dag, demonstrationer på Sergels torg och mycket annat. Nu testar vi kraften i de sociala medierna. Bloggen Same Same but different ställer den relevanta frågan kommer twitter att frige Dawit Isaak?

Mitt svar: ingen aning. Men det är absolut värt ett försök.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.