Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

SvD.se:s läsare är en vetgirig skara som gillar utmaningar. När vi för ett par år sedan introducerade veckans nyhetstest blev det en omedelbar succé. Läsarna antog genast utmaningen att testa sina kunskaper om veckans stora nyhetshändelser.
Undan för undan har vi sedan byggt ut sajten med fler så kallade quizer. Dels med fasta, som musikquizet på torsdagar, dels med löpande redaktionella som det om kronprinsessan Victoria och det här om Daniel Westling, som våra redaktörer snabbt sammanställde i samband med parets förlovning förra veckan.
Att quizerna är uppskattade får vi hela tiden kvitto på. Många gånger tillhör de de mest lästa under veckan. SvD.se:s läsare gillar helt enkelt att utmanas i sina kunskaper och samtidigt få möjlighet att lära sig någonting nytt.
Nu har våra utvecklare jobbat fram ett nytt quizformat som vi presenterar på sajten i dag. Förutom att samla de olika frågesporterna under respektive kategori, nyheter, kultur och nöje ,resor och sport har de också fått ett nytt, mer användarvänligt gränssnitt. Vi har också lagt till en extra finess: utmana din vän i SvD.se:s quiz. När du svarat på alla frågor och fått ditt resultat kan du enkelt skicka länken vidare till en vän som kan mäta sina kunskaper mot dina.
Så gå bums in och testa vad du kan om Ingo, New York och U2. Eller varför inte prova några av våra historiska frågesporter, den här om vikingar till exempel har redan gjorts av över 22 000 läsare.
Mycket nöje!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.