Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

I morse bjöds alla SvD-medarbetarna på något så ovanligt som en livekonsert – på redaktionen. Bandet A-camp spelade tre låtar från sin kommande platta Colonia – som finns i butik på onsdag. Nina Persson, Niklas Frisk och Nathan Larsson berättade själva efteråt att de känt sig rejält nervösa inför giget – en av låtarna, Love has left the room – har tidigare inte framförts live.
Som du säkert sett på sajten lade vi eftermiddags ut just den låten, i morgon kommer vi att lägga ut ytterligare två låtar från konserten här på SvD, plus en webb-tvintervju som nöjesbloggaren Harry Amster gjort.
Under senhösten har vi på svd.se gjort flera exklusiva webb-tvinslag. Plura framförde Bröllopssång hemma i sitt kök. Och Anna Ternheim spelade Summer Rain för svd.se:s läsare. Kul, exklusivt och helt i linje med vad vi vill satsa på framöver. Webb-tv har exploderat de senaste året, men istället för att försöka göra nyhetsinslag vill vi göra något eget, som sticker ut och som bara finns hos oss. De flesta stora nyhetsbyråer som svd.se har abonnemang hos, till exempel TT och Scanpix erbjuder i dag webb-tv från de stora nyhetshändelserna. Att försöka konkurrera med dem känns bara fånigt, bättre då att göra inslag på artister, eller nyhetsmaterial som vi själva förfogar över och som läsarna bara kan hitta på svd.se.
Håll alltså koll på sajten i morgon, två låtar från A Camps spelning här på SvD läggs ut, och jag lovar att de är värda att kika på.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.