Annons

Om SvD.se

Fredric Karén

Fredric Karén

DRIFTSSÄKERHET Man ska passa sig för att blåsa faran över. För bara några veckor sedan kunde vi på svd.se berätta att problemen med driftsavbrott på sajten i stort sett var över. I helgen var det tyvärr dags igen.

Många läsare hörde av sig om felmeddelanden när de försökte logga in på svd.se, eller att sajten tog ovanligt lång tid att ladda. Detta är självklart inte acceptabelt – varken för våra läsare eller annonöser – och våra jourtekniker jobbade hela helgen för att lösa problemen. Sedan lunchtid i söndags har sajten nu fungerat som den ska.

Det var ett fel i vår cacheserver – där vi mellanlagrar innehållet på svd.se – som orsakade problemen i lördags. Det är nu åtgärdat och förhoppningsvis (peppar, peppar) ska allt nu rulla som vanligt.
Under hösten arbetade vi stenhårt på att höja drifttssäkerheten på svd.se och på vår utvecklingsblogg kan du läsa med om vilka åtgärder vi vidtagit för att sajten ska fungera optimalt.

Jag önskar så klart att min första bloggpost som ny chef för svd.se skulle handla om något trevligare än nya driftsstörningar. Men förhoppningsvis var lördagens problem tillfäliga och vi kan istället ägna oss åt det som vi helst vill göra: skapa Sveriges bästa nyhetssajt för kvalitetsjournalistik.
Vi har under våren flera spännande projekt på gång som handlar om det som jag tycker är viktigt för en sajt som svd.se: att utveckla nyhetsarbetet i kombination med satsningar på det webbunika. Vi vill göra mer webb-tv, mer interaktiv grafik, starta fler bloggar, öka dialogen med våra läsare och låta dem ta större plats i journalistiken, för att nämna några saker.

Svd.se har haft en fantastisk trafikökning under hösten, såväl när det gäller unika besökare som antalet sidvisningar. Och vi kommer att jobba stenhårt för att den utvecklingen ska fortsätta.

Om du har synpunkter eller tips och tankar på hur vi kan bli bättre, skriv en kommentar eller skicka ett mail till: fredric.karen@svd.se

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.