Om SvD.se

Martin Jönsson

Martin Jönsson

SAJTRANKING 2007 utsågs SvD.se till Sveriges bästa mediesajt. I år är en bokstav utbytt och det blev SVT som vann titeln. Välförtjänt, tycker jag.

Internetworlds ranking av Sveriges 100 bästa sajter presenterades i kväll – och det blev SVT.se som rankades högst bland mediesajterna, medan Visit Sweden tog hem titeln totalt sett.

Tio i topp ser ut så här:

1. Visit Sweden
2. SVT
3. Ving
4. Travelstart
5. DN
6. Prisjakt
7. Coolstuff
8. Eniro
9. Stardoll
10. SvD

Omdömet för SvD.se är väldigt smickrande. ”Om huvudkonkurrenten är något bättre på översikten så skiner verkligen SvD när det gäller artikel- och textpresentation. Här är man bäst i klassen. Snyggt och lätt att ta till sig. Sajten är väldesignad och seriös och håller hög kvalitet i innehållet”, lyder en del av motiveringen. Bloggarna klarar dessutom att både vara nischade och personliga på samma gång på ett utmärkt sätt. Den interaktiva Stockholmskartan är ett innovativt sätt att presentera nyheter, sportevenemang och krogrecenssioner på. Att läsarna får vara med och sätta betyg ger extra plus”.

Men ännu viktigare än rankingen är läsarnas betyg. Förra veckan slog SvD.se rekord i unika besökare – igen. 693 300 unika besökare på en vecka och 7 672 000 sidvisningar. Det första är en ökning med 25 % på ett år, det andra en ökning med hela 56 %.

SvD.se har under hela hösten haft en helt fantastisk utveckling när det gäller trafiken och djupet på sajten. Och vi fortsätter med vårt höga tempo för nysatsningar. I fredags hade vi premiär för vår tv-liveblogg, i veckan har det varit högt tempo på resebloggen – och Mellanöstern-bloggen med Bitte Hammagren är extremt produktiv och läsvärd. Och snart kommer Idag-bloggen

Men, för att inte skryta för mycket: SVT.se är en mycket värdig efterträdare som bästa mediesajt. De har satsat på kvalitets-webb tv med SVT Prime, på livesändningar och på snabbaktiverad nyhets-tv med Playrapport. På alla områden ligger de före sin huvudkonkurrent på webben. Det är värt att premiera.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar