Om SvD.se

Martin Jönsson

Martin Jönsson

BESÖKARREKORD Ja, vi kunde! När USA valde Barack Obama till president valde fler än någonsin att läsa SvD.se.

SvD.se har aldrig tidigare haft över 200 000 unika besökare på en dag. Men i går, den 5 november, passerades gränsen: då hade vi hela 218 300 unika besökare.

Och nästan alla ville veta mer Obama. På listan över de 30 mest visade sidorna handlade 28 om valet (det enda som slog sig in i den konkurrens var Näringsliv, med storförlust för SAS, samt artikeln om mannen som KO-anmält tillverkaren av After Eight för att storleken på chokladbitarna krympt…)

Detta gör att vi räknar med all time high även på veckonivå den här veckan. Redan förra veckan blev det rekord, enligt KIA Index:

* 666 800 unika besökare (+20,2 procent jämfört med v 44 i fjol)

* 7 030 200 sidvisningar (+54 procent jämfört med v 44 i fjol)

Detta innebär att vi tar in kraftigt på dn.se: de ökade bara marginellt i unika besökare (+1,5 %) och minskade i sidvisningar (-3,6 %).

Alltfler väljer SvD.se: i synnerhet vid stora dramatiska skeenden som finanskris och presidentval. Tack, för det förtroendet, det ska vi göra allt för att motsvara.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar