Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Vi byter chef på SvD.se den 1 september. Själv ska jag fram till sommaren 2009 leda ett större utvecklingsprojekt på Svenska Dagbladet (inte bara på den digitala sidan, vi har en papperstidning också…).

Martin Jönsson lämnar tillsvidare posten som chef för SvD Näringsliv för arbetet på SvD.se. Han är den bästa ersättare som finns att få. Han och jag har en gemensam bild av hur de digitala medierna ska utvecklas och vilka utmaningar vi står inför. SvD.se ska även i fortsättningen vara Sveriges ledande kvalitetssajt för nyheter. Öppenheten mot läsarna och mot de sociala strömningarna på webben kommer att bibehållas och utvecklas vidare. Men Martin kommer dessutom in på den här sajten med friska ögon och en djup förståelse för digitala medier, jag ser fram mot mycket nytänkande också. Läs en intervju med Martin Jönsson på SvD.se från tidigare idag här.

SvD:s chefredaktör Lena K Samuelsson blir ansvarig utgivare för SvD i alla medieformer. Hon säger bland annat så här i ett pressmeddelande idag:

–Vi ska bygga vidare på SvD:s framgångar de senaste åren. Läsarnas och annonsörernas behov förändras snabbt, vi kan inte slå oss till ro. En av våra stora utmaningar är att utveckla SvD:s journalistik och affärserbjudande i alla våra tillgängliga kanaler: papperstidningen, webben, mobilen, webb-tv. Därför låter vi några av våra bästa krafter leda ett samlat utvecklingsarbete.

Vi har kort sagt en del att göra. Chefsrockaden på SvD ska skapa extra kraft i vårt utvecklingsarbete under det närmaste året.

Själv tycker jag det är en fantastisk förmån att få vara med och utveckla en 124-årig anrik tidning i den mest spännande av medietider. Spelreglerna och förutsättningarna för vår verksamhet förändras, det uppstår massor av nya möjligheter. Utnyttjar vi inte dessa är det bara vårt eget fel.

Maila mig gärna synpunkter på hur du vill se SvD utvecklas. Numera både de digitala formerna och papperstidningsvarianten. Eller kommentera här nedan.

PS. Andra medier skriver om SvD idag:

Dagens Media: SvD möblerar om – Jönsson blir chef för SvD.se

Journalisten: Nya Svenskan-chefer ska förena nyhetsarbetet

Medievärlden: Vad ska du göra åt problemen med svd.se, Martin Jönsson?

Resumé: Martin Jönsson tar över Svd.se

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.