Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Nej, vi är inte nöjda. SvD.se är inte tillräckligt stabil, tekniken bakom sajten krånglar lite för mycket för vår och våra läsares smak.

Inte så att det hela är ett jätteproblem. Men ni besökare märker det till och från, våra redaktörer har ibland svårt att kunna jobba tillräckligt snabbt och effektivt.

Så var det till exempel vissa dagar i förra veckan, då hade redaktion svårt att kunna arbeta i produktionssystemet (Escenic) och besökarna stördes av en del felmeddelanden. Igår (tisdag) på förmiddagen fungerade inte SvD.se under cirka 25 minuter.

Branschtidningen Dagens Media skrev om förra veckans problem och någon undrade i kommentarerna varför vi inte själva informerat om det på sajten. Det borde vi förstås ha gjort tidigare.

Just nu flyter det bättre igen. Men våra tekniker och leverantörer lägger nu all kraft på att analysera problemen och vi gör allt som står i vår makt för att lösa dem.

Vi har just investerat i fler och nya datorer, vi ser över koden bakom sidor och funktioner, vi tittar på alla kopplingar och samband som kan skapa problem.

Ganska bra räcker inte för oss – bara det bästa duger. Vi sliter med frågan.

PS: Sedan en tid vet vi också vad som orsakade det stora avbrottet på papperstidningen SvD, på SvD.se, E24 och Tasteline på eftermiddagen och kvällen den 14 maj. Vår leverantör Logica har utrett frågan och tagit på sig det fulla ansvaret. Det var en ”felkoppling i nätet i nätet för övervakning och fjärrstyrning av Svenska Dagbladets it-miljö. Denna orsakade i sin tur oförutsägbara hårdvarufel i tre nätverkskort, vilket resulterade i en överbelastning med mer än 400 gånger mer trafik än normalt.” DS.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.