Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

I söndags publicerade SvD på papper och webb den första delen i en artikelserie om barn i Stockholms innerstad. Alltfler familjer med barn väljer att bosätta sig i en innerstad som kanske inte alltid är så barnvänlig.

Artikelserien Asfaltsbarn bygger på en intensiv samverkan med läsarna. Under lång tid har reportrarna Alexandra Hernadi och Elin Ekselius på SvD bjudit in läsarna att vara med och planera serien, berätta om sina tankar, komma med frågor och önskemål på vad de (dvs ni) vill att vi ska skriva om.

Reportrarna har varit ute på stan, gjort enkäter med barnfamiljer i lekparker (bilden ovan) och bett om läsarnas inspel i annonser.

Metoden att redan i förväg bjuda in läsarna arbetar vi på SvD alltmer konsekvent med. Ett annat lyckat exempel på arbetssättet är den artikelserie om etanol som publicerades i Näringsliv för några veckor sedan.

Asfaltsbarn har också från början planerats för både papperstidningen och webben. Alexandra och Elin har sina respektive huvudsakliga hemvister i respektive medieform, men i Asfaltbarn har vi byggt ihop SvD:s olika ansikten (papper & webb) från den första planeringen till publiceringarna i de olika medieformerna.

Nästa avsnitt i Asfaltsbarn kommer i SvD papperstidningen och på SvD.se i morgon tisdag (1/7). Var gärna med och påverka hur resten av artikelserien ska utformas. Malia Alexandra dina reaktioner, tankar, idéer, beröm, kritik, ja vad du vill!

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar