Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

SvD:s samarbete med TV8 om programmet SvD Kultur fortsätter efter sommaren.
Erfarenheterna från vinterns tolv kulturmagasin är goda – det tycker både vi och vår samarbetspartner TV8.

Programledarna Lina Kalmteg och Ülkü Holago har beskrivit resan från papperstidningsjournalister till tv-reportrar i sin blogg, läs här. SvD Kultur är inte Sveriges största kulturprogran i tv, men tittarna har varit fler än vi hoppats och de har tydligt uppskattat programmen.

Att göra tv på det här sättet är nytt för de flesta av oss på SvD. Men vi har lärt oss massor under arbetets gång. Och att erbjuda SvD:s journalistik i olika mediekanaler är en viktig strategi för oss. Papperstidning, webb, webb-tv, traditionell tv, mobilt – olika medieformer, men var och en med sina speciella möjligheter att utveckla Svenska Dagbladets journalistik.

För TV8 är samarbetet med andra medieföretag är ett smart sätt att skapa bra tv-program i nischade ämnen. Andra samarbetspartners är eller har varit till exempel nyhetsmagasinet Fokus, E24, Metro Teknik, reklamtidningen Resumé och Dagens Industri.

SvD Kultur sänds både på webben på SvD.se och i TV8. Vinterns och vårens program finns att titta på nu i efterhand här (leta högerspalten på den sidan).

Lina Kalmteg fortsätter som programledare efter sommaren, läs en intervju med henne här.

(OBS, min SvD-mejladress nedan fungerar tyvärr inte, mejla mig istället på bo@hedin.com)

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar