Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

På SvD.se kopplar vi sedan ungefär ett år tillbaka vår journalistik till bloggosfären genom ett system som heter Twingly. Det fungerar som så att när en bloggare länkar till en SvD-artikel skapas automatiskt en länk från vår artikel på SvD.se till den bloggen.

Det här är ett utmärkt sätt att bredda SvD:s journalistik och att visa på fler röster i samhällsdebatten.

Men den så kallade
Twinglylänkningen är inte okomplicerad. Den innebär att vi också länkar till bloggar med innehåll som vi själva tycker är tveksamt eller till och med direkt motbjudande.

Jag har skrivit om detta tidigare under rubriken ”SvD och länkar till opassande åsikter”.

I helgen som gick fick vi en del kritik för ett par blogglänkar vi tagit bort. En skribent som drabbades var journalisten Oscar Swartz, han skriver om borttagandet av hans länk här.

Ursprunget till diskussionen den här gången var en artikel i SvD i lördags. En 25-åring har dömts till fängelse för våldtäkt på en 11-åring han träffat via nätet. Flickans pappa uttalade sig i artikeln, detta väckte en del kommentarer.

SvD:s moderatorer tog bort ett par av dessa länkar. Efter den kritik vi fått har vi nu återställt länkarna igen. Vid närmare eftertanke var det inte motiverat att ta bort länkarna.

Men vi rör oss med mycket svåra etiska frågor och gränsdragningar och vi kommer nu internt på SvD.se att se över våra regler för modereringen av Twinglylänkarna.

Under tiden: Maila mig gärna synpunkter direkt, hur ska våra principer för detta se ut?

Det går förstås också bra att kommentera nedan – eller ha åsikter i den blogg du eventuellt har.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.