Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Ett litet krig utbröt i natt mellan flera medieföretag och Telia. Bakgrunden är att Telia byggt en ny portal för mobila tjänster. I Telias nya upplägg Surf Open förändras våra sidor och våra annonser försvinner. Och runt vårt redaktionella innehåll säljer Telia sina egna annonser.

Medieföretagen rasar och flera tidningar, bla SvD, har idag blockerat sina mobila tjänster på Telia Surf Open. Om du försöker använda just denna portal för att nå SvD.se fungerar det just nu inte.

Använder du det gamla Telia Surfport – eller andra operatörer – fungerar det som vanligt på adressen mobil.svd.se.

Ett bra sätt för alla att skapa en direktlänk till SvD.se är att skicka ett sms med texten svd till 72311 (dock just nu inte om du använder Telia Surf Open).

Morris Packer som är mobilansvarig hos Bonnier beskriver i ett kampmail problemet med Telia Surf Open så här:

”Detta är helt horribelt. Det kan jämföras med att tidningsbuden skulle riva ut annonserna i papperstidningarna, klistra dit egna annonser och distribuera de trasiga tidningarna till våra prenumeranter. Och dessutom sälja de ditklistrade annonserna dyrt till våra annonsörer…”

Läs mer om konflikten mellan medieförtagen och Telia här:

I branschtidningen DagensMedia.
I utvecklingföretaget Mindparks blogg.
I en mer nördig bloggpost.

[UPPDATERAD] Tidningsutgivarnas vd:s protestbrev (pdf) till Telia.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.