Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Två korta noteringar:

1) Svenska Dagbladet och SvD.se väljer att from nu publicera namnet på artisten Tito Beltran som misstänks för ha våldtagit Maria Lundqvists barnflicka. Svenska Dagbladets ansvarige utgivare Mats-Eric Nilsson förklarar varför här.

SvD.se och papperstidningen har formellt två olika ansvariga utgivare, på pappret är det Mats-Eric Nilsson och på webben är det undertecknad. Vi strävar efter att göra samma pressetiska bedömningar och hittills har vi alltid lyckats med detta. Jag ansluter mig helt till Mats-Eric Nilssons bedömning och formuleringar även i detta fall.

2) Ikväll torsdag klockan 19.00 är det premiär för SvD Kultur i TV8. Programmet är ett samarbete mellan SvD:s kulturredaktion och TV8: Vi står för innehållet och TV8 står för tv-produktion och distribution. Ett spännande samarbete mellan två olika medieföretag där våra respektive kompetenser tillsammans förhoppningsvis skapar nåt nytt och riktigt bra.

SvD Kultur kommer förstås också i efterhand att kunna ses här på SvD.se, då med möjlighet till ett webbvänligt uppstyckat format, inslag för inslag. Programmet går också i ett flertal repriser till och med söndag. Premiärprogrammet är det första i en serie på tolv, SvD Kultur i TV8 och på SvD.se går alltså nästan hela våren.

Redaktionens medlemmar och programledarna bloggar om arbetet med SvD Kultur här.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar