Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Läsarna och läsarnas aktiviteter blir en allt viktigare del av journalistiken på webben. På SvD.se gör vi i stort sett varje dag en eller flera artiklar under vinjetten ”Läsarna tycker”. Idag måndag fick läsarna tycka om tv-debatten mellan Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt på söndagskvällen.

Så här går det till: Vi tar de artiklar som genererar många kommentarer och kommentarer av vettig kvalitet, vi tittar på de bloggar som kommenterar SvD:s artiklar. Vi paketerar diskussionen i en artikel, vi sammanfattar tendenser, åsikter och argument. Resultatet kan läsas på SvD.se och ibland i papperstidningen Svenska Dagbladet.

Några exempel på ”Läsarna tycker” från senaste veckan”:

* Läsarna om misslyckat husköp: ”Att folk aldrig lär sig”.
* Carnegiekrisen: ”Odell bör avgå” (På vår näringslivssajt E24)
* ”Få läsare bryr sig om att Schulman slutar blogga”.
* SvD:s Jonas Arnesen skrev att Zlatan gjort en ”hygglig insats”. Läsarnas artikel fick rubriken ”Hur stor är han?”
* Vi bad läsarna om Köpenhamnstips. Blir alldeles strax till en ny läsarguide i serien läsarnas tips till storstäder och andra turistmål.
* Läsarna gör tummen ner för slopat barnbidrag (föreslogs av centerpartist i SvD-intervju).

”Läsarna tycker” är bara ett av många sätt på på SvD tar tillvara läsarnas debattlust, åsikter, och aktiviteter. På nya sajten SvD.se (i luften inom kort) introducerar vi fler möjligheter för läsarna att vara aktiva.

I natt måndag är det förresten dags för nästa offentliga test av nya SvD.se. Från klockan 23.30 och maximalt 60 minuter framåt har ni chans att smygtitta på det nya utförandet – och förstås att ha åsikter om det ni ser.

(I mina tidigare bloggposter till höger och/eller nedan kan ni följa vårt arbete med nya sajten)

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.