Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Nu har vi vid två tillfällen testat och visat upp nya sajten SvD.se för läsarna och vi har fått massor av reaktioner.

Förutom de tillfälliga tekniska problemen vi haft så är det två huvudområden vi fått mest reaktioner på:

KRITIK: Navigeringen i vänsterspalten. ”Vad ni än gör ta inte bort dem”. Många läsare älskar direktlänkarna till olika delar av sajten. Nu kommer dessa inte att försvinna, men de flyttas till ett annat ställe och är uppställda på ett annat sätt. Vi tror att våra läsare kommer att uppskatta dem när de väl hittat dem.

LÄRDOM: Vi måste vårda direktlänkarna och tydligare visa besökarna var de nya funktionerna finns.

KRITIK: Pdf-sidorna från papperstidningen. Under vår misslyckade lansering natten mellan lördag och söndag var det under ett antal timmar omöjligt att komma åt pdf-sidorna. Detta upprörde massor av läsare, inte minst svenskar bosatta i utlandet. Helt klart är att jag och andra underskattat intresset för pdf-sidorna. Vi som arbetar mycket med webben kan tycka att det är ett lite gammaldags sätt att sortera informationen – men det tycker verkligen inte alla läsare.

LÄRDOM: Vi lyssnar på synpunkterna och kommer att se över hur vi tillhandahåller och presenterar pdf-sidorna på nya SvD.se.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.