Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Ikväll onsdag kl 23.30 visar vi upp nya SvD.se i max en halvtimma. Efter helgens misslyckade övergång till ny sajt vill vi vara säkra på att lyckas nästa övergångsförsök. Därför kommer vi att testa några sena kvällar under denna och nästa vecka.

Per Åström, utvecklingschef på SvD.se och projektledare för nya sajten förklarar vad hans team har arbetat med sedan i helgen. Det är mycket teknik, men ändå:

”Vi har gjort stora förändringar i det som kallas cachhanteringen. Det är en funktion som mellanlagrar listor, databasfrågor och innehåll för att avlasta sajten när trafiken är hög.

Funktionen testades före lanseringen och vi fick ett till synes bra resultat – men i verkligheten fungerade det inte alls lika bra. För läsarna innebar det i lördags och söndags att sidorna laddades långsamt, bilder fattades och det visades felsidor istället för innehåll. Lördag kväll var det inte ens anmärkningsvärd trafik i relation till vad sajten ska klara av.

De förbättringar vi har gjort under måndag, tisdag och onsdag gör att vi vågar oss på ett test. Klockan 23.30 ikväll onsdag byter vi till nya utförandet av SvD:se. Senast 30 minuter senare byter vi tilllbaka.”

På TV1 går samtidigt en repris av Kulturnytt, på TV2 kan man se Joe Labero, TV3 ger kriminalserien Bones, på fyran är det trav och på Kanal 5 Seinfeld och CSI NY. Tufft.

PS. Kommenteringen kommer inte att fungera under testet, däremot före och efter. DS

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.