Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

[NY VERSION] Det senaste dygnet har vi arbetat med att få igång nya SvD.se på en helt ny teknisk plattform.

Det har inte gått så bra.

Tekniken under den nya sajten har inte alls fungerat som den ska. Trots mycket arbete och noggranna tester innan har det uppstått en rad tekniska problem. Ni som läsare har drabbats av dem. Sajten har fungerat ojämnt, ibland riktigt bra, men för det mesta inte alls bra: Långsam laddning, olika versioner av artiklar, saknade bilder, länkar som inte fungerar, ja hela listan.

Det är bara att be om ursäkt för vad vi utsatt er för.

Nu tvingas vi under söndagen tillfälligt återgå till det gamla utförandet och tekniken. SvD.se kommer igen att se ut som den gjorde fram till igår. Under tiden arbetar våra tekniker hårt på att rätta till felen på den nya sajten. När vi kan visa upp den igen kan jag inte säga just nu.

Positivt: När den nya sajten fungerade fick vi mycket beröm för den, där är vi på rätt spår. De allra flesta läsare som hört av sig tycker att den är ett lyft jämfört med den gamla. Om det bara inte varit för de tekniska problemen…

Vi har också fått en del konstruktiv kritik av innehållet på den nya sajten, vissa saker som läsarna saknar eller har svårt att hitta. Vi tar med oss de förslagen i det fortsatta arbetet.

Tills vidare får ni hålla tillgodo med det ”gamla” utseendet av SvD.se. Som vanligt har vi de allra högsta ambitioner att ger er Sveriges bästa nyhetssajt.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.