Annons

Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Knappt en vecka kvar tills vi visar upp nya SvD.se – om allt går som det ska. På lördag 29 september byter vi inte bara publiceringssystem och underliggande teknik, vi gör också om struktur, navigering och utseende på sajten.

Det finns en rad saker som vi inte är så nöjda med på nuvarande version av SvD.se – och att döma av de synpunkter vi får från våra läsare är vi och besökarna ganska överens:

• Det är ofta svårt att hitta på sajten.
• Detta gäller både struktur och när man använder sökfunktioner.
• Sajten är rörig och känns lite hopklämd.
• Navigeringen är inte helt konsekvent och ibland riktigt förvirrande.
• Vissa artiklar – tex utrikes och från Idagsidan – finns inte eller är särskit svåra att hitta.

Vi är på SvD.se inte heller nöjda med hur många sidor varje besökare läser eller hur ofta besökaren kommer tillbaka. (Samma sak gäller sannolikt på de flesta konkurrerande nyhetssajter).

Många av våra läsare
kommer också in via sökmotorer, rekommendationer, bokmärkessajter och liknande. När de hamnar på en artikelsida hos oss tar vi inte tillräckligt bra hand om dem. (SvD:s medieanalytiker Martin Jönsson skriver idag om detta i en analys).

Detta var lite självkritik, det kan vi kosta på oss så här några dagar innan vi gör om oss. Resten av veckan blir det mer vanligt skryt…

————–
PS: Tidskriften Fokus listade i förrförra numret 100 mäktiga journalister i Sverige. Jag och andra har haft synpunkter på urvalet. Läs Fokus reportage här, läs min kommentar ur veckans nummer av Fokus (ej på nätet) här nedan:

BREV till Fokusredaktionen

Vilket stenåldersurval av journalistmakthavare i nummer 29. Inte en (INTE EN ENDA!) journalist som huvudsakligen jobbar i de nyare medieformerna. 100-listan är till 100 procent gammaldags papperstidning och traditionell enkelspårig betong-tv och radio.

Varför valde ni bort tex Kalle Jungkvist på aftonbladet.se, inte känd av publiken men troligen en av Sveriges mest inflytelserika journalister. Hur missade ni Thomas Mattsson som leder Expressen.ses jakt på Aftonbladet, Charlotta Friborg som i rask takt utvecklar dn.se, eller Per Lundsjö som skapat nätsuccén E24. Har ni hört talas om Olle Lidbom, Alex Schulman eller Martin Jönsson, tre av Sveriges mest inflytelserika bloggare?

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.