Om SvD.se

Bo Hedin

Bo Hedin

Det blev ingen journalistkonflikt. Parterna kom överens i sista stund.

Det är förstås bra, men vi på SvD.se har de senaste dagarna byggt och förberett en alternativsajt som det hade varit intressant att få testa i levande livet. Den skulle bygga på en rad automatiska flöden som sammantaget – tror vi – skulle ha erbjudit en riktigt hygglig nyhetssajt.

Men ingen automatik i världen kan förstås ersätta ett antal entusiastiska webbredaktörer.

Vi kan nu återgå till vårt uppdrag att utveckla SvD.se som Sveriges bästa nyhetssajt. Vi är på god väg, det märker också våra läsare.

Enligt en artikel i branschtidningen Dagens Media i går var SvD.se den av de fyra stora Stockholmstidningarnas sajter som ökade mest andra kvartalet i år. Så här såg siffrorna ut, jämförelsen med samma tid förra året:

SvD.se +27 procent
Dn.se + 17 procent
Aftonbladet + 11 procent
Expressen + 7 procent.

Källa är KIA-index, den standard som gäller för mätning av webbsajter i Sverige.

Nu jobbar vi vidare. Om några veckor är det premiär för en helt ny version av SvD.se. Vi byter publiceringssystem och teknisk plattform och passar också på att bygga om design, navigering och funktioner på sajten.

Sammantaget blir det mycket nytt – en del på ytan men mycket mer under ytan, i funktioner, tjänster, användbarhet.

Vi är nu ute och visar allt det nya för annonsörer och mediebyråer och intresset är stort.

Jag återkommer i ämnet.

Fredric Karén om SvD.se

Här bloggar Fredric Karén, chef för SvD.se sedan januari 2009, om innehåll och utveckling på sajten. Kommentera direkt eller mejla dina synpunkter och frågor.
Fler bloggar