Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Guldchansen försvann då Österrike tog tre raka segrar i finalen och fick VM-stadion att explodera i ett glädjerus. Men silver är bra nog ändå för det svenska laget och framför allt var det bra inför ”svänggrenarna” som avslutar VM med början i morgon. Det märktes redan på de svenska åkarnas snack i den mixade zonen igår kväll att de är taggade och revanschsugna. De har då fartgrenar och kombinationstävlingar avgjorts legat och laddat på ett VM-läger på Innerkrens och förhoppningsvis ska formen vara toppad.

Sett till hur säsongen gestaltat sig finns de största chanserna i helgens slalomtävlingar. Svenskarna slipper att vara favoriter, de heter Mikaela Shiffrin och Marcel Hirscher.

Och på fredag kan Ted Ligety ta sitt tredje guld och bli VM-kung, han är storfavorit i storslalom som är hans starkaste gren. Förra hösten då internationella skidförbundet införde nya regler i grenen för att minska antalet skador var amerikanen den mest högljudda kritikern vid ett stormöte. Det visade sig sedan att han är den som bemästrar de nya längre och bredare skidorna bäst av alla. Så kan det gå.