Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

På plats i Schladming i ännu ett mediacenter. Det har varit mycket förhandshajpande inför det här VM:et, då världsmästerskapen kommer ”hem” till Österrike där utförsåkning är nationalsport. Men hittills har det varit ett antiklimax i dubbel bemärkelse för österrikarna. Arrangörerna fick kritik för dåligt preparerad störtloppsbacke efter de många krascherna i damtävlingen och i kombinationsstörtloppet höll en åkare på att kollidera med en funktionär som for ut i banan.

Lägg därtill att österrikarna ännu inte tagit något guld, det har ”bara” blivit två bronsmedaljer. Vi känner igen det från förr. Förra gången Österrike arrangerade VM i S.t Anton 2001 snuvade amerikanen Daron Rahlves favoriterna Maier och Eberharter på guldet. Därefter blev det inte en enda medalj tills sista dagen då Mario Matt slog till. Gissa om pressen är stor på Marcel Hirscher på söndag.