Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Året var 2011. Det var VM i Garmisch-Partenkirchen, orten där Maria Höfl-Riesch växte upp och nu skulle hon ta guld. Tyskan var den säsongens stora dominant och vann så småningom totala världscupen och var favorit till superkombinationsguldet. Men då det var dags för säsongens och kanske rantav karriärens viktigaste tävlingar gick det troll i åkningen. En kombination av influensa och stark press från omgivningen gjorde att Maria inte kunde försvara sitt guld från OS året innan. Det blev bara en elfteplats.

I dag fick hon sin revansch. Det var med stark slalomåkning hon fixade guldet före favoriten Tina Maze och nu blir Höfl-Riesch efter rejäl påspädning av självförtroendet att räkna med i slalomtävlingen nästa lördag. Den VM-drottningtitel vi vikt för Maze är plötsligt inte alls lika säker.

Och så kul det var med Sara Hectors niondeplats i VM-debuten. Sveriges stösta framgång hittills i VM kom i en oväntad gren och det tackar vi för.