Annons

Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Dagen efter sin svåra krasch tänkte Lindey Vonn på OS i Sotji nästa vinter. I ett uttalande förklarade hon att hon ska göra allt hon kan för att vara reda att representera sitt land då OS inleds om ett år.

Men först väntar operation hemma i Vail nästa vecka på samma klinik där Pernilla Wiberg och Anja Pärson opererades. Vonn slet av både led- och korsband i ena knäet och fick dessutom en fraktur på skenbensplatån. Den sistnämnda skadan behöver dock inte opereras. Enligt läkarna kan det ta uppåt åtta månader innan hon kan åka skidor.

Med Vonn skadad talar mycket för att Tina Maze blir VM-drottning. Och som SvT:s Björn Fagerlind och Stig Strand konstaterade kan Ted Ligety bli VM-kung efter dagens guld i super-G. Han har sin bästa chans kvar, storslalom, och kan mycket väl slå till i slalom. Lägg till det superkombinationen.