Sportbloggen

Jan Semneby

Jan Semneby

Det är knappt sex veckor tills slalomtävlingarna avgörs vid VM men jag längtar redan till Schladming. Frida Hansdotter och André Myhrer började året med varsin andraplats. Tiden fram till VM bjuder på många slalomtävlingar där de kan ta den efterlängtade segern och resa till VM med självförtroendet på topp. Tänk vilken duell det kan bli mellan Marcel Hirscher och André Myhrer sista VM-dagen.Österrikaren kommer att bäras fram av hemmapubliken men Myhrer känns så stabil och mentalt stark att jag tror att han tar guld.

Myhrer är den ende som visar riktig VM-form bland herrarna. Byggmark gjorde ett bra och ett katastrofalt åk i Zagreb. Nu snackas det om krismöte och byte av skidor och sånt experimenterande bådar inte gott med sex veckor kvar till VM och med tre världscuptävlingar i januari varav den första körs redan till helgen. Men får han ordning på grejerna och blir uttagen till VM har han gott om tid att förbereda sig eftersom svänggrenarna avgörs sist på VM.

Damerna har två slalomtävlingar innan det är dags för VM. Frida Hansdotter och Maria Pietilä Holmner kan anses vara givna men det lär vli en hård strid om de andra två VM-platserna.

Fler bloggar